Scripps Regional Spelling Bee: Could you be a winner?

How well can you spell?

a a a a
Share this story
Show Related Headlines
Related Articles
Wild and weird words through bee history
Notable Scripps Spelling Bee words
Does spelling even matter?

It's that time of the year -- the Scripps Spelling Bee is back! 

Every fall, tens of thousands of schools enroll in the Scripps Spelling Bee program. During the fall and winter of 2013, schools conducted spelling bee challenges in the classroom. Then, they send their spelling champions to the next level of competition. Now, it's time to put the finalists to the test.

Saturday's WCPO 9 On Your Side Regional Spelling Bee will test students on their ability to spell. Two winners will be chosen for the National Spelling Bee in Washington D.C. But first, we want to see if you have what it takes to compete with some of the best.

Could you bee a winner? 

1. Which of the following is spelled correctly?

Definition: (Verb) To provide room for 

A. Accomodate
B. Accommodate
C. Acomodate

Answer: B: Accommodate 

2. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Noun) A general agreement about something

A. Consensus
B. Concensus
C. Consencus

Answer: A. Consensus 

3. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Noun) The upkeep of property of equipment 

A. Maintenence
B. Maintenince
C. Maintenance

Answer: C: Maintenance

4. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Adj.) Practicing strict self-denial as a measure of personal and spiritual discipline

A. Ascentism
B. Assenticism
C. Asceticism

Answer: C. Asceticism -- Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1929 Scripps National Spelling Bee!

5. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Verb) To become worse as time passes

A. Deteriorating
B. Detererating
C. Deterierating

Answer: A: Deteriorating. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1934 Scripps National Spelling Bee!

6. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Noun) A special time or event

A. Occassion
B. Ocassion
C. Occasion

Answer: C: Occasion

7. Which of the following is spelled correctly?

 

 

 

Definition: (Adj.) Gross irreverence toward a hallowed person, place, or thing

A. Sacrelgious
B. Sacrilegious
C. Sacreligious

Answer: B. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1942 Scripps National Spelling Bee.

8. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Adj.) Made during the progress of a legal action and not final or definitive

A. Interlocktuory
B. Interlocutory
C. Interluctuory

Answer: B: Interlocutory. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1969 Scripps National Spelling Bee!

9. Which of the following is spelled correctly?

//www.youtube.com/embed/uWtafVECg_4

Definition: (Adv.) More than usually. Used to indicate someone or something that deserves special mention

A. Particularly
B. Particulary
C. Particulery

Answer: A: Particularly 

10. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Noun) A plant that grows either partly or totally submerged in water

A. Hydrofite
B. Hydrophite
C. Hydrophyte

Answer: C: Hydrophyte. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1974 Scripps National Spelling Bee.

11. Which of the following is spelled correctly?

//www.youtube.com/embed/tHJ_C30DVx0

Definition: (Noun) A skin disease that causes areas of your skin to become red and irritated

A. Soriosis
B. Psoriasis
C. Psoreiasis

Answer: B: Psoriasis. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1982 Scripps National Spelling Bee.

12. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Trans Verb) To take the place of (someone or something that is old, no longer useful, etc.)

A. Supercede
B. Supersede
C. Superseed

Answer: B: Supersede

13. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Adj.) Having the same value

A. Equivelent
B. Equivalant
C. Equivalent

Answer: C: Equivalent  

 

14. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Adj.) Very old or old fashioned

A. Antediluvian
B. Antideluvian
C. Antidiluvion

Answer: A. Antediluvian. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1994 Scripps National Spelling Bee.

 

15. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Noun) An assurance for the fulfillment of a condition

A. Guarentee
B. Guarantee
C. Garantee

Answer: B. Guarantee

16. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Noun) A course of action

A. Demarkay
B. Demarchy
C. Demarche

Answer: C: Demarche. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 2000 Scripps National Spelling Bee.

17. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Noun) A right or privilege 

A. Perogative
B. Prerogative
C. Perogitive

Answer: B. Prerogative. 

18.  Which of the following is spelled correctly?

//www.youtube.com/embed/QHe4JZFCrXU

Definition: (Noun) A trick to lure someone

A. Gutepens
B. Guetapens
C. Guatapens

Answer: B: Guetapens. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 2012 Scripps National Spelling Bee.

 

Previous
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Next

Copyright 2014 Scripps Media, Inc. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed.

Print this article

Comments

Hmm... It looks like you’re not a WCPO Insider. or Subscribe now to contribute!

More Education
NKU reforms aim to prevent another money scandal
NKU reforms aim to prevent another money scandal

Northern Kentucky University's former athletic director got away with stealing $311,000 during a six-year spree.

High tech Carpe Diem Aiken boosts grades
High tech Carpe Diem Aiken boosts grades

Carpe Diem Aiken opened last fall to challenge 7-12th grade students to achieve on a daily basis. And it's doing just that.

UC goes 'green' with new car charging station
UC goes 'green' with new car charging station

On Saturday, University of Cincinnati officials unveiled the first electric vehicle-charging station on or even around the Clifton campus.

Campus sexual assault: Xavier aims at redemption
Campus sexual assault: Xavier aims at redemption

This time of year, high school seniors are deciding where to go to college. For many young women and their parents, the issue of campus…

Fairfield teacher: I'm not sorry for what I said
Fairfield teacher: I'm not sorry for what I said

The day after he lost his job for making racially tinged comments about President Barack Obama, a former Fairfield Freshman School teacher…

Lakota West band director suspended, to quit
Lakota West band director suspended, to quit

The band director who led the Lakota West High School Marching Firebirds to national fame has been suspended for allegedly using his position…

NKU prof's voyage to bring whale of tale to life
NKU prof's voyage to bring whale of tale to life

A NKU professor will bring a deeper knowledge of "Moby-Dick" to his students after taking a voyage tracing the novel's voyage…

'Arms race' for college heads
'Arms race' for college heads

The cost of hiring the best university presidents and other leaders has far outpaced inflation in a time of tight budgets while faculty and…

NKU students, staff fight school hunger
NKU students, staff fight school hunger

Hunger is everywhere – in our neighborhoods and on our streets. But Tuesday, Northern Kentucky University students, faculty and staff…

Campus sexual assault: UC fights on three fronts
Campus sexual assault: UC fights on three fronts

This time of year, high school seniors are deciding where to go to college. For many young women and their parents, the issue of campus…

WCPO Education Reporter