Scripps Regional Spelling Bee: Could you be a winner?

How well can you spell?

a a a a
Share this story
Show Related Headlines
Related Articles
Wild and weird words through bee history
Notable Scripps Spelling Bee words
Does spelling even matter?

It's that time of the year -- the Scripps Spelling Bee is back! 

Every fall, tens of thousands of schools enroll in the Scripps Spelling Bee program. During the fall and winter of 2013, schools conducted spelling bee challenges in the classroom. Then, they send their spelling champions to the next level of competition. Now, it's time to put the finalists to the test.

Saturday's WCPO 9 On Your Side Regional Spelling Bee will test students on their ability to spell. Two winners will be chosen for the National Spelling Bee in Washington D.C. But first, we want to see if you have what it takes to compete with some of the best.

Could you bee a winner? 

1. Which of the following is spelled correctly?

Definition: (Verb) To provide room for 

A. Accomodate
B. Accommodate
C. Acomodate

Answer: B: Accommodate 

2. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Noun) A general agreement about something

A. Consensus
B. Concensus
C. Consencus

Answer: A. Consensus 

3. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Noun) The upkeep of property of equipment 

A. Maintenence
B. Maintenince
C. Maintenance

Answer: C: Maintenance

4. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Adj.) Practicing strict self-denial as a measure of personal and spiritual discipline

A. Ascentism
B. Assenticism
C. Asceticism

Answer: C. Asceticism -- Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1929 Scripps National Spelling Bee!

5. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Verb) To become worse as time passes

A. Deteriorating
B. Detererating
C. Deterierating

Answer: A: Deteriorating. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1934 Scripps National Spelling Bee!

6. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Noun) A special time or event

A. Occassion
B. Ocassion
C. Occasion

Answer: C: Occasion

7. Which of the following is spelled correctly?

 

 

 

Definition: (Adj.) Gross irreverence toward a hallowed person, place, or thing

A. Sacrelgious
B. Sacrilegious
C. Sacreligious

Answer: B. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1942 Scripps National Spelling Bee.

8. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Adj.) Made during the progress of a legal action and not final or definitive

A. Interlocktuory
B. Interlocutory
C. Interluctuory

Answer: B: Interlocutory. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1969 Scripps National Spelling Bee!

9. Which of the following is spelled correctly?

//www.youtube.com/embed/uWtafVECg_4

Definition: (Adv.) More than usually. Used to indicate someone or something that deserves special mention

A. Particularly
B. Particulary
C. Particulery

Answer: A: Particularly 

10. Which of the following is spelled correctly?

 

Definition: (Noun) A plant that grows either partly or totally submerged in water

A. Hydrofite
B. Hydrophite
C. Hydrophyte

Answer: C: Hydrophyte. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1974 Scripps National Spelling Bee.

11. Which of the following is spelled correctly?

//www.youtube.com/embed/tHJ_C30DVx0

Definition: (Noun) A skin disease that causes areas of your skin to become red and irritated

A. Soriosis
B. Psoriasis
C. Psoreiasis

Answer: B: Psoriasis. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1982 Scripps National Spelling Bee.

12. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Trans Verb) To take the place of (someone or something that is old, no longer useful, etc.)

A. Supercede
B. Supersede
C. Superseed

Answer: B: Supersede

13. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Adj.) Having the same value

A. Equivelent
B. Equivalant
C. Equivalent

Answer: C: Equivalent  

 

14. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Adj.) Very old or old fashioned

A. Antediluvian
B. Antideluvian
C. Antidiluvion

Answer: A. Antediluvian. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 1994 Scripps National Spelling Bee.

 

15. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Noun) An assurance for the fulfillment of a condition

A. Guarentee
B. Guarantee
C. Garantee

Answer: B. Guarantee

16. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Noun) A course of action

A. Demarkay
B. Demarchy
C. Demarche

Answer: C: Demarche. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 2000 Scripps National Spelling Bee.

17. Which of the following is spelled correctly?

 

 

Definition: (Noun) A right or privilege 

A. Perogative
B. Prerogative
C. Perogitive

Answer: B. Prerogative. 

18.  Which of the following is spelled correctly?

//www.youtube.com/embed/QHe4JZFCrXU

Definition: (Noun) A trick to lure someone

A. Gutepens
B. Guetapens
C. Guatapens

Answer: B: Guetapens. Congratulations! If guessed correctly, you just won the 2012 Scripps National Spelling Bee.

 

Previous
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Next

Copyright 2014 Scripps Media, Inc. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed.

Print this article

Comments

Hmm... It looks like you’re not a WCPO Insider. or Subscribe now to contribute!

More Education
High tech Carpe Diem Aiken boosts grades
High tech Carpe Diem Aiken boosts grades

Carpe Diem Aiken opened last fall to challenge 7-12th grade students to achieve on a daily basis. And it's doing just that.

Hacker attack? NKU Cyber Defense Team can help
Hacker attack? NKU Cyber Defense Team can help

The students bested teams from nine states--including the University of Louisville--in a recent competition. Organizers described the cyber…

Dress codes: Where should schools set limits?
Dress codes: Where should schools set limits?

They're called leggings - popular fashion items that are tight-fitting pants to some, and glorified tights to others.

Campus sexual assault: NKU's prevention strategy
Campus sexual assault: NKU's prevention strategy

This time of year, high school seniors are deciding where to go to college. For many young women and their parents, the issue of campus…

State school board debates orientation rule
State school board debates orientation rule

A proposal to protect Ohio school teachers from being fired on the basis of sexual orientation is dividing the state school board.

Higher tuition and less vacation at UC next year
Higher tuition and less vacation at UC next year

Looking to keep its fiscal house in order, University of Cincinnati is hiking tuition by 2 percent across the board while cutting vacation…

No geeks here: Tri-Staters flock to learn coding
No geeks here: Tri-Staters flock to learn coding

If the first thing that comes to mind when thinking of a computer programmer is someone sitting alone in a room, pounding away at a keyboard…

Parents, students: Scott HS is out of control
Parents, students: Scott HS is out of control

A Northern Kentucky school's low test scores, student conduct and lack of leadership concerns students and parents, who think the school…

Mount introduces new logo to go with new name
Mount introduces new logo to go with new name

Mount St. Joseph University will have a new logo to go with its new name when it changes from College of Mount St. Joseph July 1.

UC class designs disaster relief shelter
UC class designs disaster relief shelter

A group of University of Cincinnati architecture students built a full-scale prototype of a new kind of disaster relief shelter they hope…

WCPO Education Reporter